+66 42 707557

FACEBOOK

TRIPADVISOR

YOUTUBE

Resotel Baan Sanook Logo
Mostly Cloudy

20°C

Thailand

Mostly Cloudy

Humidity: 79%

Wind: 9.66 km/h

  • Start
  • Hotel
  • Wat is de betekenis van "Resotel Baan Sanook" ?

Wat betekent "Resotel Baan Sanook" ?

Resotel is een samenstelling van de woorden Resort, Restaurant, hotel

Baan is het Thaise woord voor thuis.

Sanook vereist een beetje meer uitleg omdat het niet in een enkele woord kan worden vertaald en derhalve de magie van dit nogal unieke aspect van de Thaise cultuur niet vastlegt.

Een belangrijk ding in het dagelijks leven is "Sanook", een woord met een diepe culturele waarde in Thailand. Het is een woord dat 'plezier' betekent, maar om "Sanook" gewoon in 'leuk' te vertalen, doet er geen recht aan.  "Sanook" is niet alleen 'leuk' als zinloze afleiding of frivoliteit; het is 'plezier' als een waardevolle activiteit .
"Sanook" kan veel dingen betekenen: het streven naar bevrediging, geluk en plezier van wat je ook doet. Of het nu gaat om werk op kantoor, uitgaan met vrienden, genieten van de karaokebar of werken in de rijstvelden, Thaise mensen zullen altijd proberen om het "Sanook" te maken, als het niet "Sanook" is, is het niet de moeite waard om te doen!
Voor Thai betekent "Sanook"  ook met meerdere personen zijn; het is de output van een groep die in harmonie is, een groep die niet noodzakelijk een agenda heeft. Iets kan echt niet "Sanook" zijn als je alleen bent; met vrienden om je heen in sociale harmonie is wat een ervaring "Sanook" maakt. Bij terugkeer van een zakenreis vragen Thaise mensen vaak "was het Sanook?" alvorens men vraagt of "het succesvol was?".
"Sanook" is ook een mechanisme dat "een emotionele buffer biedt tegen de moeilijkere dingen in het leven". Hoewel Thailand bekend staat als 'Het land van de glimlach', is de Thaise glimlach aanzienlijk complexer, genuanceerder dan de meeste buitenlanders zich realiseren. Ja, Thais glimlachen bij het uiten van vreugde of dankbaarheid, maar ze glimlachen ook om negatieve emoties te verbergen. Thais zullen glimlachen tijdens een gespannen impasse, een ruzie of zelfs tijdens een begrafenis. Misschien is Thailand's 'leuke' fixatie te verklaren door religie. Thailand is natuurlijk een boeddhistische natie, en 'Sanook' is een boeddhistisch concept, een herinnering aan de vergankelijkheid van alles en het belang van het leven in het moment.
Het is bijna een regel om voor Thaise mensen om zo te leven dat het "Sanook" is. Het concept van "Sanook" gaat verder dan het hebben van een goede lach of een goede tijd.

FaLang translation system by Faboba

Book by Phone? Call us on: +66 42 707557, +66 91 0617354 or +31 24 3010235

Please consider time zones when calling! Time zone: GMT/UTC + 7 (Thailand has no winter saving time)

Info

  • Flexible Check In & Check Out times; just advise us your (travel) schedule in advance so we are ready and prepared to welcome you. 
  • We do not have a real restaurant; for lunches and dinners we can suggest (and eventually bring you) to nice restaurants in the direct vicinity. In addition we offer to "join us" for dinner; enjoying home cooked dinners prepared by your hostess at our resotel or ordered from local restaurants in the area
  • Freshly prepared breakfast is served daily at our deck around the pool.
  • Free high speed WiFi is available in all areas
  • Private parking for cars or motorbikes is available on site (reservation not required).
  • For latest news and updates please check out our facebook page (link button on top of our homepage)
  • Note that none of our images or photos are photoshopped or otherwise improved; we aim to give you honest info.

Contact Details

Resotel Baan Sanook

6235/10 Waeng, Don Kueang (between Sakon Nakhon and Udon Thani on route 22)
Sakon Nakhon
47240 Thailand

GPS: 17.4209602,103.6162052

Tel: +66 42 707 557 (Thai)
Tel: +31 24 301 0235 (Dutch, English, German)

Robert - Mobile (Dutch, English, German)
+66 910 500 901
+31 651 970 026

Salinee - Mobile (Thai, English)
+66 910 617 354

Call us on Skype
Facetime
Messenger
Line - merksr


www.resotel-baan-sanook.com

Contact Form

Stay In Touch

Enter your email address to receive news and offers from us

Your Opinion Is Important To Us