+66 42 707557

FACEBOOK

TRIPADVISOR

YOUTUBE

Resotel Baan Sanook Logo
Mostly Cloudy

20°C

Thailand

Mostly Cloudy

Humidity: 79%

Wind: 9.66 km/h

Hygiene & Veiligheid

Hygiene

Hoewel Thaise mensen over het algemeen hygiënisch zijn, is het vaak niet mogelijk om westerse normen te bereiken vanwege een gebrek aan kennis of uitrusting. > 90% van de Thai wassen af met de hand of gebruiken een wasmachine zonder verwarming ....
Voor keukengerei zoals schotels, glazen, pannen enz. is zelfde van toepassing; men maakt alles schoon met koud water.
Behalve dat het iets is wat is ingesleten in de cultuur, is een andere reden dat het Thaise waterbuissysteem niet geschikt is voor warm of heet water; Thai gebruikt PVC en dit kan breken als het wordt blootgesteld aan heet water. In het geval dat u kunt genieten van een warme douche, dan komt dit doordat het vaak verwarmd wordt door een directe waterverwarmer bij het aftappunt. Bij Resotel Baan Sanook hebben we de beperking van heet water gebruik opgelost door het gebruik van een Duits waterpijpsysteem, gecombineerd met boilers en thermostatische douchekranen, gebruik van wasmachines die kunnen wassen en verwarmen tot 90 graden en vaatwassers ..... Alle spoelbakken hebben warm en koudwater mengkranen.

Om de beschrijving van watervoorziening compleet te maken, we verzamelen regenwater wat wordt behandeld door ons eigen waterzuiveringssysteem, zodat u bij elk aftappunt drinkwater kwaliteit kunt verwachten..
Het schoonmaken van uw kamer en de volledige premisses wordt uitgevoerd door onze medewerkers, opgeleid door de eigenaar om werkzaamheden naar een ​​hoge (westerse) standaard uit te voeren. Dit omvat vaak over het hoofd geziene items als airconditioners, afvoeren en speciaal toiletten.Eigenaresse inspecteert kamers op regelmatige basis en staat open voor eventuele kritiek.

Houd er echter rekening mee dat vanwege het tropische klimaat overal kleine insecten (mot) kunnen verschijnen; om te voorkomen dat ze in uw kamer komen, bewaar geen voedsel in uw kamer behalve in koelkast. Hoewel het als onhygiënisch kan worden beschouwd, kun je "mot" niet ontwijken, en eigenlijk ruimen ze op wat wij knoeien. Natuurlijk maakt ons personeel uw kamer voldoende schoon, maar wees niet verbaasd als u een kolonie "mot" uit het niets ziet verschijnen wanneer u een eetbaar item op de vloer laat vallen.

En er zijn natuurlijk de kleine gekko's (yingyucks) die elke avond op de muren verschijnen ... deze onschadelijke kleine salamanders  zijn ongeveer een paar centimeter en eten muggen, mot en andere insecten ........ .u vindt ze in en buiten elk gebouw in Thailand dus ook bij Resotel Baan Sanook ....... geen zorgen te maken; absoluut ongevaarlijk en meer bang voor jou dan jij voor hen. 

Veiligheid

Ondanks sommige artikelen die je soms in de media leest, is Thailand een veilig land. Er zijn echter een paar zaken om rekening mee te houden:

Verkeer: oude auto's, roekeloze chauffeurs, geen rijbewijs, rijden tegen het verkeer in, versleten banden, algemene toestand van de voertuigen ..... wanneer op de weg verwacht het onverwachte en vermijd hoofdwegen.
Ondanks bovenstaande moedigen we onze gasten aan om de omgeving en prachtige plekjes te verkennen met behulp van onze scooters. We adviseren ook immer om landelijke wegen met nauwelijks verkeer te gebruiken. Voor sightseeing verder weg rijdt uw gastheer u en handelt tegelijkertijd als uw gids.

Elektriciteit: pas sinds kort worden stroomonderbrekers vaker toegepast in Thailand, wat begrijpelijkerwijs de veiligheid verbetert. Het gebruik van aarding en aardlek is nog steeds zeldzaam en vaak worden natte ruimtes als badkamers niet extra beveiligd (inclusief de elektrische warmwatertoevoer bij het aftappunt)
Combineer dit met dunne bedrading, tape ipv lasdoppen, massaal gebruik van verlengsnoeren, slecht onderhouden stekkers en stopcontacten en u begrijpt dat een probleem met electriciteit op de loer ligt. 
Natuurlijk gebruiken we bij Resotel Baan Sanook minimum 2,5 mm2 bedrading, zijn de aansluitingen geaard met aardlek, vermijden we het gebruik van verlengsnoeren en hebben we vele circuits met elk een eigen stroomonderbreker.

Fauna: Thailand heeft veel soorten fauna, waarvan olifanten en tijgers het beroemdst zijn; deze vindt u echter niet meer in hun natuurlijke omgeving, alleen geselecteerde natuurparken. De kans dat je een tijger tegenkomt tijdens een wandeling door het bos, is nul. Er zijn echter dieren aanwezig waar je je bewust van moet zijn en indien mogelijk direct kontakt vermijden. Lijst deze hieronder:

Honden: Thailand heeft veel honden en hoewel de meerderheid tot een huishouden behoort, beschouwen Thai honden niet als een huisdier zoals westerns. Honden zijn er gewoon in de buurt, ruimen restjes op en slapen. Naast blaffen en af ​​en toe volgen als je op de scooter passeert, zijn ze eigenlijk ongevaarlijk. Bij Resotel Baan Sanook hebben we ook een paar honden, dat zijn echter huisdieren en houden van aandacht van onze gasten; absoluut ongevaarlijk maar af ​​en toe blaffen ze als onbekende bezoekers verschijnen.

Slangen: Hoewel je ze zelden ziet, zijn slangen overal ... niet alleen in landelijke gebieden, maar ook binnen steden. Bij resotel Baan Sanook heb ik de laatste 5 jaar weinig slangen gezien. Degeen die ik kon spotten waren rijstpaddy slangen, onschadelijk voor mensen en niet groter dan 50 cm. Maar de Cobra huist ook in Thailand en ik heb er ooit een gezien tijdens de bouw van ons Resotel. Als je een slang ziet, blijf dan op gepaste afstand van 2 of meer meter.  Meestal heeft een slang jou eerder in de gaten dan jij hem, en maakt hij dat ie weg is voordat je hem ziet. Als u er een op onze locatie ziet (onwaarschijnlijk maar mogelijk), stel dan de gastheer of het personeel op de hoogte en wij zorgen ervoor. Voor de goede orde: we maken ze niet dood maar jagen ze weg. Als je buiten bent en een slang op je pad tegenkomt, blijf op afstand en laat het beest zijn weg vervolgen alvorens je zelf verder gaat. In het extreem zeldzame geval dat een slang je bijt, maak een foto van de slang, ga naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, laat je foto zien, zodat de arts weet of het nodig is je te behandelen en zo ja met wat. Nogmaals, het is niet gebruikelijk om een slangenbeet te krijgen, echter een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Kwai (waterbuffel) en koeien: In de Isan kom je overal waterbuffels en koeien tegen. 'S Ochtends en in de late namiddag lopen ze in kuddes over de weg van de stal naar grazing plek en omgekeerd. Kom je een kudde tegemoet terwijl je lekker scootert of loopt, grijp je camera en schiet een paar plaatjes. Waterbuffels en koeien zijn in principe ongevaarlijk maar logge beesten die onverwachte bewegingen kunnen maken en zeker als er jongen in de buurt zijn beschermende houding aannemen. Wees hierop voorbereid en passeer de kudde op gepaste afstand. Trouwens, er is veelal een Thaise begeleider bij de kudde die zorgt dat jij rustig kan passeren.

FaLang translation system by Faboba

Book by Phone? Call us on: +66 42 707557, +66 91 0617354 or +31 24 3010235

Please consider time zones when calling! Time zone: GMT/UTC + 7 (Thailand has no winter saving time)

Info

  • Flexible Check In & Check Out times; just advise us your (travel) schedule in advance so we are ready and prepared to welcome you. 
  • We do not have a real restaurant; for lunches and dinners we can suggest (and eventually bring you) to nice restaurants in the direct vicinity. In addition we offer to "join us" for dinner; enjoying home cooked dinners prepared by your hostess at our resotel or ordered from local restaurants in the area
  • Freshly prepared breakfast is served daily at our deck around the pool.
  • Free high speed WiFi is available in all areas
  • Private parking for cars or motorbikes is available on site (reservation not required).
  • For latest news and updates please check out our facebook page (link button on top of our homepage)
  • Note that none of our images or photos are photoshopped or otherwise improved; we aim to give you honest info.

Contact Details

Resotel Baan Sanook

6235/10 Waeng, Don Kueang (between Sakon Nakhon and Udon Thani on route 22)
Sakon Nakhon
47240 Thailand

GPS: 17.4209602,103.6162052

Tel: +66 42 707 557 (Thai)
Tel: +31 24 301 0235 (Dutch, English, German)

Robert - Mobile (Dutch, English, German)
+66 910 500 901
+31 651 970 026

Salinee - Mobile (Thai, English)
+66 910 617 354

Call us on Skype
Facetime
Messenger
Line - merksr


www.resotel-baan-sanook.com

Contact Form

Stay In Touch

Enter your email address to receive news and offers from us

Your Opinion Is Important To Us