+66 42 707557

FACEBOOK

TRIPADVISOR

YOUTUBE

Resotel Baan Sanook Logo
Mostly Cloudy

20°C

Thailand

Mostly Cloudy

Humidity: 79%

Wind: 9.66 km/h

Met betrekking tot het verkennen van de omgeving per scooter:

Scooters zijn in Thailand erg populair waardoor miljoenen mensen ermee rondrijden. Het is een gemakkelijk en relatief goedkoop vervoermiddel zodat de drempel om op een scooter te stappen laag is.

Voor toeristen is het verkennen van de omgeving (Isan landschap) met haar bezienswaardigheden vaak het leukste per scooter; u ziet veel en bent één met de omgeving. Om gasten te stimuleren een ritje op scooter te maken, hebben we scooters gratis beschikbaar en vragen we niet om een rijbewijs*. De automatische versnelling met 110, 125 of 150 cc motor, tezamen met de hanteerbaarheid maakt ze gemakkelijk rijden. Combineer dit met de aanbevolen routes over landelijke wegen met nauwelijks ander verkeer (meestal ziet u meer waterbuffels dan auto's op de weg) en u begrijpt waarom we er ons comfortabel bij voelen om onze gasten op een scooterrit te sturen.

Onervaren rijders voelen zich gewoonlijk na een 15 minuten instructie van de gastheer op hun gemak, en gedurende een tochtje groeit het vertrouwen zodat iedereen ontspannen rond kan toeren. Op verzoek kan de gastheer of gastvrouw meerijden en tegelijkertijd als gids optreden; ervaring leert dat veel gasten hier graag gebruik van maken.

Sala Keoku front

Hoewel we u aanmoedigen om een scooterrit te maken, moet u zich realiseren dat het rijden op eigen risico is en onderstaande is van toepassing:

 • Beschikbare scooters zijn 110, 125 en 150cc en kunnen snelheden boven 80 km/h bereiken. We adviseren gasten om de snelheden te beperken tot max. 60 km/h en 20/30 km/h in bebouwde kom.
 • Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor het tanken van brandstof en we vragen u om een bijdrage van THB 100 aan het einde van uw verblijf, om de scooter door lokale bevolking schoon te laten maken.
 • In het ongelukkige geval dat gasten schade aan de scooter (s) veroorzaken, zijn de gasten verantwoordelijk voor de reparatiekosten. Vervanging van beschadigde onderdelen en arbeid zijn lage kosten en tot op heden zijn er geen noemenswaardige schades geweest. Het is altijd beter om paar honderd Baht schade aan scooter te hebben dan schaafwond aan arm of been.
 • De Thaise wet vereist dat bestuurders een (internationaal) rijbewijs hebben voor motorfietsen (dus Motorrijbewijs A). Er is nauwelijks kontrole door de politie, maar als dit wordt gecontroleerd en hebt geen geldig rijbewijs, betaal je 400 thb en kan je je weg vervolgen. Als u een motorrijbewijs A heeft, vraag dan een internationaal rijbewijs aan bij de ANWB of VAB alvorens u op reis gaat.
 • Helmen zijn wettelijk verplicht en we hebben ze beschikbaar, echter we zien zelden iemand die ze gebruikt. De kwaliteit of veiligheidsniveau van Thaise helmen zijn minimaal en wekken de indruk van valse veiligheid. Het is aan de gast om te beslissen een helm te dragen of niet. Controle op helmgebruik is zeldzaam en alleen op hoofdwegen waar u normaal niet komt, maar indien u een controle krijgt betaalt u 200 thb en kan u u weg verder vervolgen. (Bekeuring niet weggooien; is vrijbrief voor de volgende controle binnen 7 dagen)
 • Scooters in Thailand, ongeacht de nationaliteit van de rijder, hebben geen verzekering om schade van derden te dekken. Als u de schuld hebt voor schade aan derden, bent u aansprakelijk en betaalt u zelf. Het is echter vaak mogelijk om een (reis) verzekering in uw thuisland af te sluiten, inclusief dekking van schade van derden; dit is afhankelijk van uw thuisland en we raden u aan om van tevoren te controleren. Houd er rekening mee dat voor elke verzekering de wettelijke eisen gevolgd moeten worden dus een geldig internationaal rijbewijs voor motorfietsen is noodzakelijk mits u aanspraak wil maken op thuisland verzekering.
 • Resotel Baan Sanook zorgt ervoor dat alle scooters en fietsen een geldige registratie en verzekering hebben voor de bestuurder. Het bewijs van verzekering bevindt zich onder het fietszadel en dekt indien nodig medische hulp in het ziekenhuis.

Het hierboven beschreven is niet om u af te schrikken, maar we willen ervoor zorgen dat onze gasten de Thaise wet en de risico’s begrijpen alvorens we ze op scooter op pad sturen. Veel gasten zijn u reeds voorgegaan en voor meerderen was het de eerste keer op een scooter. Er zijn tot op heden geen noemenswaardige incidenten gebeurd; als u gezond verstand gebruikt, op landelijke wegen rijdt en de snelheden laag houdt, is het ook goed te doen. Wel is het altijd raadzaam om het onverwachte te verwachten.

In principe hanteren we geen leeftijdsgrens en als reeds geschreven het is de eigen verantwoordelijkheid van de gasten. Wel beoordelen we tijdens het trainingsrondje of het verstandig is voor een gast zelf te rijden of niet. Soms is het gewoon prettiger voor allemaal, om iemand uit de groep als duopassagier mee te nemen, achterop bij meer ervaren rijder (soms is dat gasheer of gastvrouw) wat zondermeer het geval is bij jongere kinderen.
Hoe dan ook, alvorens u op de scooter stapt zal uw gastheer nogmaals nodige tekst en uitleg geven.

sc

FaLang translation system by Faboba

Book by Phone? Call us on: +66 42 707557, +66 91 0617354 or +31 24 3010235

Please consider time zones when calling! Time zone: GMT/UTC + 7 (Thailand has no winter saving time)

Info

 • Flexible Check In & Check Out times; just advise us your (travel) schedule in advance so we are ready and prepared to welcome you. 
 • We do not have a real restaurant; for lunches and dinners we can suggest (and eventually bring you) to nice restaurants in the direct vicinity. In addition we offer to "join us" for dinner; enjoying home cooked dinners prepared by your hostess at our resotel or ordered from local restaurants in the area
 • Freshly prepared breakfast is served daily at our deck around the pool.
 • Free high speed WiFi is available in all areas
 • Private parking for cars or motorbikes is available on site (reservation not required).
 • For latest news and updates please check out our facebook page (link button on top of our homepage)
 • Note that none of our images or photos are photoshopped or otherwise improved; we aim to give you honest info.

Contact Details

Resotel Baan Sanook

6235/10 Waeng, Don Kueang (between Sakon Nakhon and Udon Thani on route 22)
Sakon Nakhon
47240 Thailand

GPS: 17.4209602,103.6162052

Tel: +66 42 707 557 (Thai)
Tel: +31 24 301 0235 (Dutch, English, German)

Robert - Mobile (Dutch, English, German)
+66 910 500 901
+31 651 970 026

Salinee - Mobile (Thai, English)
+66 910 617 354

Call us on Skype
Facetime
Messenger
Line - merksr


www.resotel-baan-sanook.com

Contact Form

Stay In Touch

Enter your email address to receive news and offers from us

Your Opinion Is Important To Us