+66 42 707557

FACEBOOK

TRIPADVISOR

YOUTUBE

Resotel Baan Sanook Logo
Mostly Cloudy

20°C

Thailand

Mostly Cloudy

Humidity: 79%

Wind: 9.66 km/h

Wat is er leuker dan aan boord te springen van een Samlor voor een unieke en gedenkwaardige dag vol avonturen in en rond Isan!

 

saamlor1 640x480 Bij Resotel Baan Sanook kun je zelf een Samlor Skylab berijden, de lokale bevolking verrassen die hier geen buitenlanders in verwacht en omgeving verkennen. Momenteel bezitten we zelf geen Samlor, maar huren we deze van familie; de aanschaf van een Samlor staat echter op onze verlanglijst en binnenkort hopen we er een te hebben bij ons Resotel.

De "Samlor Skylab" of "Isan Tuktuk" is oorspronkelijk uitgevonden door Mr.Atipong eind jaren 70 en is de algemene naam voor een auto-riksja met een motorgrootte variërend van 90 tot 150 cc. De Samlor is erg populair en wordt veel gebruikt in het Noord-Oosten van Thailand, Isan.

Het woord "Samlor" betekent in het Thais "Drie Wielen". Mensen noemden dit driewielig gemotoriseerd voertuig "Skylab" omdat het geintroduceerd werd gelijkertijd toen het eerste Amerikaanse ruimtestation, het Skylab, terug op aarde kwam; mensen verwezen naar de nieuwe Samlor naar deze gebeurtenis.

Aanvankelijk werd de Samlor Skylab door de landbouwkundigen gebruikt om hun producten naar de markt te transporteren. Vanwege de uitstekende robuuste motor en het lagere brandstofverbruik (in vergelijking met andere voertuigen) werd de Samlor Skylab snel gebruikt voor het vervoer van passagiers. Momenteel is Samlor Skylab echt uniek en is het niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van mensen in Isan.
Je herkent een Samlor direct omdat ze allemaal traditioneel zijn gedecoreerd in blauwe, rode en gele strepen met kleurrijke landschappen

saamlor2 640x480Hoewel we u aanmoedigen om de Samlor te gebruiken voor een rit, moet u zich realiseren dat dit op uw eigen risico is:

• Beschikbare Samlor heeft 130cc en kan snelheden boven 80 km / h bereiken.
• De Samlor is ontworpen om goederen en Thaise mensen te vervoeren en niet, de gemiddeld zwaardere, westerse mensen. Waar een Samlor gemakkelijk 6 Thaise personen en chauffeur kan vervoeren, het wordt stuk traager wanneer er meer dan 2 westerse mensen in zijn.
• Het besturen van een Samlor is niet moeilijk maar het voelt aanzienlijk anders dan bij andere voertuigen; zorg ervoor dat u een beetje oefent om er vertrouwd mee te raken.
• We adviseren gasten om snelheden te beperken tot max. 40 km/h en terug te brengen tot 20 km/u in dorpen.
• Gasten zijn verantwoordelijk voor het tanken van brandstof en betalen een huur van 400 THB per dag. In het ongelukkige geval u schade veroorzaak aan de Samlor bent u verantwoordelijk voor reparatiekosten. De samlor is een robust voertuig en niemand maakt zich zorgen over krassen of andere kleine problemen, maar ernstige schade moet worden gedekt.
• Een samlor vereist geen registratie; bestuurders hebben ook geen rijbewijs nodig. Volgens de Thaise wet mag iedereen een samlor besturen.
• Samlors hebben geen verzekeringsdekking. In het geval u schade toebrengt aan een derde partij, zal dit ter plaatse worden opgelost door de betrokken partijen. Het is echter vaak mogelijk om een (reis) verzekering vanuit uw eigen land af te sluiten, inclusief dekking van schade aan derden; dit is afhankelijk van uw thuisland en we raden u aan om van tevoren te controleren.
• Resotel Baan Sanook is niet aansprakelijk voor het geval dat gasten problemen ondervinden bij het gebruik van de Samlor; natuurlijk helpen we wel als dat nodig is, maar we accepteren geen enkele verantwoordelijkheid.FaLang translation system by Faboba

Book by Phone? Call us on: +66 42 707557, +66 91 0617354 or +31 24 3010235

Please consider time zones when calling! Time zone: GMT/UTC + 7 (Thailand has no winter saving time)

Info

  • Flexible Check In & Check Out times; just advise us your (travel) schedule in advance so we are ready and prepared to welcome you. 
  • We do not have a real restaurant; for lunches and dinners we can suggest (and eventually bring you) to nice restaurants in the direct vicinity. In addition we offer to "join us" for dinner; enjoying home cooked dinners prepared by your hostess at our resotel or ordered from local restaurants in the area
  • Freshly prepared breakfast is served daily at our deck around the pool.
  • Free high speed WiFi is available in all areas
  • Private parking for cars or motorbikes is available on site (reservation not required).
  • For latest news and updates please check out our facebook page (link button on top of our homepage)
  • Note that none of our images or photos are photoshopped or otherwise improved; we aim to give you honest info.

Contact Details

Resotel Baan Sanook

6235/10 Waeng, Don Kueang (between Sakon Nakhon and Udon Thani on route 22)
Sakon Nakhon
47240 Thailand

GPS: 17.4209602,103.6162052

Tel: +66 42 707 557 (Thai)
Tel: +31 24 301 0235 (Dutch, English, German)

Robert - Mobile (Dutch, English, German)
+66 910 500 901
+31 651 970 026

Salinee - Mobile (Thai, English)
+66 910 617 354

Call us on Skype
Facetime
Messenger
Line - merksr


www.resotel-baan-sanook.com

Contact Form

Stay In Touch

Enter your email address to receive news and offers from us

Your Opinion Is Important To Us